Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K78a53r13e30l 77D96r87d11a

21. 6. 2014 14:44

Úžasné téma, nemáte odkaz na statistické údaje? Já našel pouze informaci, že se v Česku rodí o polovinu méně downiků než ve vyspělých zemích. To odkazuje na ďábelskou účinnost testování, přijetí názoru lékařů a ochotu matek přerušit těhotenství. A to v dvojnásobné míře než v jiných zemích. Při vlivu chybovosti a zavádějících názorů lékařského personálu, zcela jistě vraždí Češi také mnoho svých zcela zdravých potomků. :-/

  A k tomu otevřeme diskusi, zda je morální vraždit ještě více. Ach jo. :-/

1 1
možnosti
Foto

V94í75t 97K24u29č25í93k

27. 5. 2014 16:06

Z krevních testů ženě při našem druhém dítěti vyšlo, že s vysokou pravděpodobností bude trpět Dawnovým syndromem. Lékaři ihned doporučili vnitroděložní odběr plodové vody pro definitivní potvrzení. Již při tomto odběru dojde v určitém malém procentu k úmrtí dítěte (když jej omylem "napíchnou"). V případě pozitivního nálezu čeští lékaři jako automatickou samozřejmost doporučují interrupci. 

Finální test jsme odmítli s tím, že je zbytečný, protože i v případě pozitivního výsledku interrupci z morálních důvodů vylučujeme. Lékaři se nás snažili nejprve přesvědčit o opaku, poté jen kroutili hlavami, zdravotní sestra nám emotivně vyčinila, že jsme nezodpovědní, že "chceme schválně přivést na svět mrzáka, který se pak bude trápit celý život."

Maruška se narodila v termínu a v pořádku. Je sečtělá, výřečná, baví ji hrát divadlo. Na zahraniční škole v konkurenci nativních spolužáků je druhá nejlepší ze třídy...

Onu zdravotní sestru pravděpodobně nikdy v životě nepotká. Naštěstí...

2 0
možnosti
RP

Viz můj příspěvek níže. Ale jinak proti Vám nic nemám, v případě Downova syndromu funguje přírodní výběr celkem spolehlivě, takže by se vlastně nic nestalo.

1 1
možnosti
Foto

To jedna z nejhorších věcí, které se mohou přihodit...

1 0
možnosti
JK

Protože je downův syndrom snadno diagnostikovatelný.

1 0
možnosti
KD

K72a92r19e85l 53D68u91b

25. 5. 2014 21:00

Ať nežijí zrůdy.

Když se potratí zrůda, je to zátěž pro matku na určitou dobu. 

Když se narodí zrůda, je to zátěž pro matku na celý život.

To je strašné téma. Strašné a strašně smutné.

2 2
možnosti
KD

K64a74r77e96l 60D49u93b

25. 5. 2014 21:02

Možná jsem měl místo "zátěž"  napsat  "tragedie".

1 1
možnosti
MS

Ještě jedna věc: testy mají poměrně velkou pozitivní i negativní chybu, takže se narodilo mnoho zdravých dětí, u kterých byla doporučena interrupce, a na druhou stranu postižených dětí bez varování prošlých testy. Takže malý výskyt Downova syndromu je spojen s "nenarozením" spousty zdravých dětí. Když se kácí les, létají třísky - kdo to jenom říkal?

3 0
možnosti
MK

Jsem proti zabíjení už narozených lidí, ale plod není plnohodnotný člověk, dokonce si myslím, že ani novorozeně – ale vím, že s tím moc lidí souhlasit nebude.

Přesto, eugenika je dobrá věc R^

(ale genové inženýrství ji brzy učiní zastaralou)

2 3
možnosti
RP

...a budoucí maminka plná emocí, jak se o malého tvorečka bude starat, jak jí nevadí, že je dítě postižené, že jej přesto bude milovat celým srdcem, se rozhodne jej donosit. Stará se, někdy i na úkor rodiny a ostatních dětí, obětuje kariéru, celá léta pečuje, stárne až jednou umře. A nešťastná bytost, neschopná pochopit, kam se poděla její milovaná maminka, je odevzdána do ústavu a...

9 2
možnosti

Ještě předtím tvoreček dospěje, má větší sílu než milovaná maminka, a začne se bránit některým pro něj nepochopitelným zákazům pro nás nepřijatelným způsobem, pro něj jediným, který zná. A maminka ze studu mlčí a trpí.

10 1
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3259x
Baví mě myslet, cestovat, číst, mluvit, kreslit, spát, jíst a endorfíny. Vystudovala jsem psychologii v Česku a řešení rodinných konfliktů ve Španělsku. Jsem akční a zrychlená. Jsem studentka PhD na Masarykově univerzitě, pyšná matka dvou děvčat (jedu punk!), manželka Alfa samce a zakladatelka (nyní dřímajícího) projektu Couplebuilding.