Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Markéta H.

26. 4. 2009 15:42
Děti vlastní x nevlastní

Problém může být v tom, že zatímco děti vlastní jaksi přirozeně coby rodiče milujeme, tedy valná většina z nás, k dětem cizím, tahle přirozená lásla chybí. Lidé, kteří adoptují cízí, třeba postižené dítě, mají dar schopnosti tohle dítě milovat, tedy valná většina z nich. Ale přirozené to není, o to víc je třeba si takových lidí vážit. Já bych to nedokázala.

0 0
možnosti

hendrixx

24. 4. 2009 14:53
teoreticky to zvládáte a váš...

...apel je jistě dobře míněný, ale nepřeju vám, aby vás pámbů vzal jednou za slovo a postavil vás, milá studetko psychologie, před volbu mezi bezdětností, asistovanou reprodukcí a adopcí. Velmi rychle byste zjistila, že příliš jednoduché pravdy a poučky bývají o dost složitější v praxi než u pécéčka.

0 0
možnosti

olivita

24. 4. 2009 15:28
Re: teoreticky to zvládáte a váš...

To máte úplnou pravdu.

0 0
možnosti

lesicatko

23. 4. 2009 23:15
Nerozumiem

Ak sa v Rumunsku prijal zákon , že dieťa do 3 rokov nesmie ísť do detského domova - a tá situácia v počte detí v decákoch je tam lepšia ako v ČR, prečo podobnou cestou nejde aj ČR ?

Prečo masívne nepodporuje pestúnske a profesionálne rodiny, ktoré jediné môžu brať akékoľvek deti - aj tie, čo nie sú právne voľné ? Je to lacnejšie ako decáky, humánnejšie, efektívnejšie.Nie je politická vôľa ?

0 0
možnosti

milanalois

23. 4. 2009 21:12
Nesmí se to odkládat.

Hlavní příčinou je odkládání početí do vyššího věku.

0 0
možnosti

Pohoda Libor

23. 4. 2009 20:38
Opravdu

vážně chci požádat, zda by jste mi mohla jednou či dvěma větami sdělit, co jste tímto článkem chtěla vlastně říci. Určitě to zabralo hodně času i úsilí, takže nechci nijak znehodnocovat Vaši snahu. Jen jsem opravdu nepoznal o co se Vám vlastně jedná. Možná je to mou nedostatečnou inteligencí, a proto se ptám touto cestou.

Informace, že někteří adoptují děti, aby zaplnili černou díru a někteří ne, mi s prominutím přijde naprosto totožná jako informace, že někteří lidé snídají rohlíky a někteří jogurty. Tedy naprosto jasná věc. Díky za osvětlení.

0 0
možnosti

olivita

24. 4. 2009 10:01
Re: Opravdu

Rádo se stalo.

0 0
možnosti

4. jezdec apokalypsy

23. 4. 2009 19:22
Bílých dětí moc k adopci není

a cikána si snad nikdo rozumný nevezme. Příkladů, kdy cikánské pudy přerazily výchovu je dost, a jsou varující. Ovšem s tím klesáním reprodukce to nebude tak zlé. Já se už bojím na ženskou podívat, aby neotěhotněla. Naštěstí jsou vesměs vdané, ale kdo si to má pamatovat, aby v budoucnu nedošlo k ekcesu. ;-D

0 0
možnosti

lesicatko

23. 4. 2009 23:09
Re: Bílých dětí moc k adopci není

Je množstvo rozumných ľudí, ktorí si adoptovali rómske deti - a mnohé z nich sa nijako "nezvlčili"  Ano, Tereza Boučková dala dosť tvrdý pohľad - ale sú aj pozitívne príklady adopcií.

0 0
možnosti

jirkaknop

23. 4. 2009 19:16
Pěkně napsané

jen bych diskutoval s tou stránkou věci,kdy logicky rodiče , kteří nemohou mít děti ,touží po dítěti svých představ a otázka adopce jakéhokoliv dítěte je spíš věcí solidarity ,tedy jiného psychologického důvodu.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3259x
Baví mě myslet, cestovat, číst, mluvit, kreslit, spát, jíst a endorfíny. Vystudovala jsem psychologii v Česku a řešení rodinných konfliktů ve Španělsku. Jsem akční a zrychlená. Jsem studentka PhD na Masarykově univerzitě, pyšná matka dvou děvčat (jedu punk!), manželka Alfa samce a zakladatelka (nyní dřímajícího) projektu Couplebuilding.