Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak ušetřit na porodním sále.

Už jsem sebou párkrát třískla o zem po zvlášť agresivním vpádu  rudé armády, která v mém podbřišku rozpoutala křečovou válkou a vyždímala moji nebohou dělohu. Je to pár let, co jsem ležela na posteli, řvala bolestí a dýchala jak odulé prase po dvanáctihodinovém maratónu. Kamarádka žmoulala moji umaštěnou ruku a trpělivě čekala, až zabere mísa ibuprofenu, kterou jsem v bolestivým záchvatu spolykala. Odumřely mi nohy a brněly ruce. Když to nejhorší přešlo, naměřila jsem si tlak: 90/50.

A tak jsem si říkala: Aspoň vím, jak veselý to bude přivítat se za pár let s produktem nechráněnýho sexu. Drobounká kamarádka, která zdárně prošla porodní zkouškou  a  v červenci vytlačila tříapůlkilového macka mě neuklidnila: "Bolí to, jako když máš hodně nepříjemný krámy. Akorát dlouho a vyžmoulá to z tebe všehnu energii. Pak se ti chce na velkou a tlačíš. To už je v poho. Kdyby teda kolem tebe neposkakovaly všechny ty persóny v bílejch pláštích a pořád ti něco nenutily. "

 Tahle ženuška otěhotněla  nějak mimochodem a její pupek rostl samovolně opletenej nervama ze závěrečnejch zkoušek. Čas a peníze na těhotenský tanec, plavání a podobný srandičky nebyly, takže se mrně vyvíjelo živeno houslovými akordy a teorií o hudebních velmistrech. Melodická směska vyprodukovala vysmátýho golema, kterej ze svý čtyřicetikilový maminky vysává mléčnou šťávu a líbezně, opravdu líbezně to koulí se všema bezdětnejma tetkama okolo.

Porozen byl v  okresní porodnici. Místní sestřička kreativně vymyslela  zlepšovák, jak ušetřit na pracím prášku a doporučila nebohé prvorodičce nepít, aby náhodou neukápl drobet močoviny na bělostná prostěradla. Doktorce se po šesti hodinách slitovalo dehydrované ubožačky a vpíchla do její drobné ručky potřebné živiny. Kamarádka funěla a táhla za sebou vozíček s kapačkami. Uložili ji do vany. Voda vesele šplouchala  a stahy ustávaly. Jejda! Vševědoucí sestřička promluvila: "To se ti jen něco zdá, ty můj hlupáčku." a něžně jí nařídila  pokračovat ve vodní lázni.  Uplynulo půl hodiny Přicválala porodní asistentka, vnořila plastovou gumavici do otevírajících se hlubin a  zděšeně zvolala: " Ustaly stahy!"  Unavená žíla rezignovaně přijala netrpělivý oxytocin, což je hormonovej mafián, kterej způsobí, že to všechno frčí rychleji, ale bolí dvakrát tolik.

Svět se zrychlil. Kamarádka v mžiku ležela v jakýsi sterilní místnosti a doktor s mastnou ofinou se jal  pižlat otupělejma nůžkama její mezinoží. Nějak si nevzpomněl , že prodádět tenhle decentní úkol je lepší, když rodička tlačí. Tenhle profesionál  s krtčíma tlapkama však urputně krájel napnutou kůži  v mezičase oddechu tak, aby si to holčina užila a  byl to pořádnej "porod".

Když se tlusťoušek konečně prokřičel na svět, jeho zdecimovaná maminka volala po vodě a uzlík života ji zas tak neexcitoval. Milounké pediatričky  kolem ní tančily s urostlým krasavečkem , ale ona jen tiše kníkala: "Už se můžu napít?"

Další den v šest ráno ji zbudila rachocením kýblů uklízečka a s ní přicupitala i nalakonavá sestřička: "Už byste se měla osprchovat! To snad zvládnete sama, né?!" Usoudila.  A. tupě přikývla  a třesoucí se rukou snažila uchopit hrneček s vodou. Nešlo to. Pak vstala, hrdině se dobelhala až do koupelny a tam se  svět začal prapodivně vzdalovat a do uší dolehl hukot oceánu. Třísk. "Pomóc"! Zašeptala a sklouzla na  vykachličkovanou podlahu smrdící chlórem. Na zadku měla trapnej krvavej flek.

Ano i tak vypadá  porod v pyšných luzích a hájích Českého státu. Novorozeňátka nám skoro neumírají, ale zato stále ještě  často přicházejí do pošmourných podmínek vydezinfikovanýho zpátečníků s kyselým ksichtem, pro který je rodící žena jen hloupá březí jalovice. 

Autor: Olga Trampotova | sobota 21.2.2009 15:07 | karma článku: 28,29 | přečteno: 2702x
  • Další články autora

Olga Trampotova

Punková matka je vytahaná a všichni po ní touží!

Nedávno jsem porodila druhé mládě. Moje tělo je samou láskou vytahané do všech světových stran. Oči mám napuchlé. Vlasy mastné. Mozek plný prdíků. A k tomu ten chorobný pocit, že se mnou všichni chtějí jenom spát.

19.2.2016 v 16:00 | Karma: 17,07 | Přečteno: 1457x | Diskuse| Ostatní

Olga Trampotova

Dítě punkové matky. Co mu hrozí?

Po světě běhají divoká, nebojácná a společenská mláďata. Spoustu z nich vyvedly z hnízda matky punkerky. Od ostatních matek se liší jednou základní charakteristikou:nejsou úzkostlivé a dělají věci po svém.

2.8.2014 v 19:00 | Karma: 31,81 | Přečteno: 4205x | Diskuse| Ostatní

Olga Trampotova

Jak se pozná punková matka

Má několik úžasných vlastností, které napomáhají harmonickému rozvoji jejího dravého mláděte. Nejdůležitější z nich je lenost. A druhou nejdůležitějším odvaha.

31.7.2014 v 11:06 | Karma: 38,43 | Přečteno: 14098x | Diskuse| Ona

Olga Trampotova

Potrat v nasládlém EMO hávu

Paní Lilia v dnešním článku na Idnes píše o vyvolaném potratu, jak kdyby se jednalo o nějaký velkolepý spirituální zážitek. Je mi z toho úzko. Jako by na mě vybafla nějaká zákeřná ježibaba se svými lektvary a jedovým srdcem. O to nebezpečnější, že je celá krásná a tváří se na svých webovkách jako ezo víla a průvodkyně ženskou podstatou.

24.6.2014 v 11:03 | Karma: 28,78 | Přečteno: 2528x | Diskuse| Ostatní

Olga Trampotova

Před rakovinou

Za tři roky budu nejspíš obhajovat disertační velepráci, nosit pod srdcem druhorozenou princeznu, krotit prvorozené mládě. A muže. A jejich lačné dobyvatelské choutky. Mohlo to být ale všechno úplně jinak. Za tři roky jsem totiž mohla vyděšeně zjistit, že se do mého mladického čípku s s chutí zakousla rakovina.

9.6.2014 v 14:55 | Karma: 40,32 | Přečteno: 10455x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové si přivlastňují Kanta. Je naše kořist, tvrdí gubernátor Kaliningradu

29. dubna 2024  9:17

Gubernátor Kaliningradské oblasti, nejzápadnější výspy Ruska na březích Baltu mezi Polskem a...

Rozhodnutí ANO neúčastnit se jednání nepovažuji za šťastné, řekl Pavel

29. dubna 2024  8:33

Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO neúčastnit se jednání o...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3259x
Baví mě myslet, cestovat, číst, mluvit, kreslit, spát, jíst a endorfíny. Vystudovala jsem psychologii v Česku a řešení rodinných konfliktů ve Španělsku. Jsem akční a zrychlená. Jsem studentka PhD na Masarykově univerzitě, pyšná matka dvou děvčat (jedu punk!), manželka Alfa samce a zakladatelka (nyní dřímajícího) projektu Couplebuilding.